13 Mayıs 2017 Cumartesi

KULAĞINIZA MANDAL TUTTURUN, RAHATLAYIN


Evet; gerçekten de sağlığımız kulaklarımızın doğru noktalarına yapacağımız baskılarda gizli. Gün içinde ihtiyacımız olan enerji desteği de orada, uykusuzluğun dermanı da, ağrıların, sızıların ilacı da... Tepki bilimi (Refleksoloji) ve Reiki uzmanı Helen Chin Lui'ye göre vücudumuzun refleks haritası aslında kulaklarımızda bulunuyor; sinir uçları bakımından oldukça zengin olan kulaklarımız, belirli noktalarla sinir sistemimize direkt bağlı.
Her noktanın farklı bağlantısı, her noktaya mandal yardımıyla baskı yapmanın da farklı yararı var. Örneğin;

1. Nokta: Kulak üstü

Kulağınızın en üst kısmı direkt olarak omuzlarınız ve sırtınızla bağlantılıdır. Her gün birkaç dakika boyunca buraya mandal tutturduğunuz takdirde, omuzlarınız ve sırtınızdaki bir türlü geçmeyen o ağrılardan kurtulabilirsiniz!

2. Nokta: Kıvrımın üst ucu

Bu noktanın uzmanlık alanı ise iç organlarınız. Elbette buraya mandal tutturmanızın ciddi mide problemlerinizi, kalp ritim bozukluklarınızı tedavi edeceğini iddia etmiyoruz. Hafif sıkışmalarda, ağrılardaysa mandala başvurabilirsiniz :)

3. Nokta: Kulağın orta üstü

Bütün gün bilgisayar başında oturanlar, gün içinde ara sıra yürüyüş yapma gereğini itinayla ihmal edenler; bu nokta size hitap ediyor :) Kulağınızın orta üst kısmı vücut eklemlerinizle bağlantılıdır. Buraya baskı uygulayarak tutulmuş bacaklarınızı rahatlatabilir, eklem ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

4. Nokta: Kulağın orta altı

Boğazınız mı ağrıyor? Sinüsleriniz mi doldu? Burnunuz mu akıyor? Özetle; virüslerle, bakterilerle iç içe, klasik bir kış mevsimi mi yaşıyorsunuz? Bu noktaya basınç uygulamanız size daha rahat nefes aldıracak.

5. Nokta: Kulak memesinin üst kısmı

Sindirim problemleri yaşayanların favori noktası da işte burası :) Kulak memenizin üst kısmına mandal tutturmanız sindiriminizi rahatlatır, mide ağrılarınızı hafifletir.

6. Nokta: Kulak memesinin alt kısmı

Son olarak kafanız ve kalbinize gelmiş bulunmaktayız. Migren ağrılarından baş ağrılarına, kafanızda oluşabilecek her ağrıyı azaltabilecek bu nokta, kan dolaşımınıza da katkıda bulunur.

Hiç yorum yok: